Saturday, 22 September 2012

Satu.hanya satu

Ketawa bersama, menangis bersama

Moga hidup mati kita tetap bersama..

Diriku kini dibelenggu emosi.

Memburu jaga dan tidur..

Segenap penjuru terlihat bayang kamu..

Dimensi kiri, dimensi kanan, belakang dan depan..

Gelak tawamu, suaramu, senyuman kamu..berputar – putar sekeliling roda masa.

Merah..sentiasa mekar
















Susah melupakan, tertekan

Murung, terkurung..

Semenjak itu,

Jauh, dulu jaguh kini mula jatuh, bangun cuba bangkit.

Rebah lagi, tersungkur, berlumpur, diri mula akur

Sembunyikkan sedih di balik puisi..

Notamu ku tatap berkali – kali.

Terima kasih..




Aku jadi tak tentu arah..

Makan mimun tak terjaga..

Asyik memikir segala kenangan..

Rindu, sayu, mendayu – dayu lagu indah di susuk hati.
Gelisah..resah.



Kau setia mendengar,

Kau sentiasa membuat aku bahagia,

Tempat mencurah rasa,

Sentiasa di sisi, teman abadi.





Aku hanya bisa menunggu..

Sampai tiba satu destinasi yang akan kita tuju

Kejar bintang hingga jatuh ke riba

Panah bulan hingga bulan mula berkata – kata

“Seorang bersamamu sedang merenung bulan yang sama..sayang rindu semua bercantum jadi satu.."

 Box - Bam bam

Hati tak pernah keromok begini..

Salam dari Adnin..

Sedihkan title entry nie..seram pun ada.
Sesungguhnya sekarang ning dalam proses pemulihan..pemulihan hati, pemulihan jiwa, pemulihan semangat dan pemulihan kekuatan.. kenapa? Mungkin kamu tahu alasannya..

Sepatutnya ning cukup2 gembira kerana kamu pergi untuk menuntut ilmu, sepatutnya ning gembira kerana kamu mencari redha Allah. Dan sepatutnya ning memberikan semangat untuk kamu. Maafkan ning jika expression ning semalam seolah2 terlalu down, mungkin kerana sudah terlalu lama membilang hari dan waktu..akhirnya tiba juga..

Seyesly rasa terlalu lemah sekarang nih..maybe ning perlu holiday sehari dari belajar sebab terlalu tension.. Tolong.. sepatutnya my mind control my heart.. why it should be like this..

Ning just berharap..berita2 gembira, bahagia dan senyuman dari kamu yang terutus untuk ning. Semua tu dah cukup untuk buat ning kuat. Terima kasih untuk kad, gamba dan bagi ning..ubat tu cukup2 menyentuh hati ning..bukanlah surprise gambar yang terlalu indah itu yang membuat air mata ni menitis..tapi ubat yang tak seberapa itu betul2 membuat ning lemas dalam air mata. Kamu rupanya concern dan betul2 berfikir mengenai susah senang, sakit sihat ning. :')

Benar, mungkin segalanya akan berubah selepas ini. Namun, itulah yang kita perlu hadapi.. aduhh *tacing. Mungkin kamu boleh bayangkan bagaimana keadaan ning ketika menulis entry nih.. Ya Allah, semoga seorang yang aku sayang ini sentiasa dalam jagaan dan lindunganMu.

"Doa mampu memberikan kebahgiaan untuk orang yang kita sayang..
Doa mampu membuat segala kesempatan dan kebahgiaan berulang kembali...
Doa mampu mengubah menjadi sumber kekuatan dan penenang kalbu.."

Hadiah terbesar kamu untuk ning..sama dengan hadiah terbesar ning untuk kamu.. Terima kasih.